Fine Taste Good Living
Hollandse Stroopwafel Likeur in een cake. Heerlijkheid kent geen tijd.
Denk je aan stroopwafels, dan denk je aan Hollandse gezelligheid. Een kopje thee of koffie met iets lekkers erbij. Even geen haast, maar tijd voor elkaar. Dit typisch Nederlands product is wereldwijd even bekend als onze windmolens, grachten en klompen. Hollandse Stroopwafel Likeur onderstreept deze erfenis en benadrukt het Nederlandse karakter.
Hollandse Stroopwafel Likeur heeft de subtiele zacht-zoete smaak van Oud-Hollandse stroopwafels. Karamel & kaneel. Heerlijk om puur te drinken, maar ook perfect te combineren met koffie of chocolademelk. Daarnaast is het ook ideaal om te verwerken in cocktails en desserts.
Ingrediënten Stroopwafel Cake
- 40 ml Hollandse Stroopwafel Likeur
- 215 gram tarwebloem
- 200 gram ongezouten roomboter
- 200 gram fijne kristalsuiker
- 4 eieren
- 1 snufje zout
- 1 pakje stroopwafels
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 170°C, vet de bakvorm in en bestuif het met wat bloem. Klop tegen de vorm, zodat je de bloem in een dun en evenredig laagje over de gehele binnenkant verdeelt. Doe vervolgens de boter, suiker, de Hollandse Stroopwafel Likeur en het zout in een beslagkom en klop in 10 minuten met een mixer tot een luchtige massa. Klop dan 1 voor 1 de eieren erdoor.
Snijd ondertussen de stroopwafels in grove stukken. Zeef de bloem boven het beslag en spatel door. Voeg de stukjes stroopwafel toe en spatel erdoor. Schep het beslag in de vorm en zet deze in het midden van de oven. Bak de cake in het midden van de oven goudbruin en gaar. Controleer na ca. 45 min. op gaarheid. Prik een satéprikker in het midden van de cake. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar.
Laat de cake ten minste 30 min. afkoelen en geniet!